آیا میکرونیدلینگ برای جای جوش موثر است؟

میکرونیدلینگ و درمان جای جوش

سر و کله زدن با آکنه به اندازه کافی خسته کننده و طاقت فرسا است اما بدتر از آن به جای ماندن جای جوش‌های آکنه‌ای است. اسکارهای آکنه می‌توانند چندین ماه یا حتی چند سال روی پوست شما خودنمایی کنند و در برابر درمان‌های موضعی معمول نیز مقاومت نمایند. در این صورت لازم است روش‌های پزشکی پیشرفته‌تری را امتحان کنید. میکرونیدلینگ یک روش کم تهاجمی برای بازسازی سطح پوست است که شامل استفاده از سوزن‌های ریز برای ایجاد سوراخ در سطح پوست می‌باشد. این سوراخ‌های ریز به‌ عنوان زخم‌های کنترل‌ شده عمل می‌کنند که به پوست می‌گوید روی بهبود و ساخت کلاژن جدید تمرکز نماید. این امر به سفت‌تر و صاف‌تر شدن پوست و همچنین کاهش ظاهر خطوط و چین و چروک‌ها منجر می‌شود. روش میکرونیدلینگ برای درمان اسکارهای آکنه، ترک‌های پوستی و خطوط ریز به کار می‌رود. در مطلب امروز توضیح می‌دهیم که میکرونیدلینگ برای جای جوش چگونه عمل می‌کند. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.

دریافت مشاوره برای میکرونیدلینگ

    درمان آکنه اسکار با میکرونیدلینگ

    درمان آکنه اسکار، جای جوش، همیشه یک چالش بوده است. درمان میکرونیدلینگ یا تحریک کلاژن پوستی، یک درمان جدید و مداخله ای است برای اسکارها، مخصوصاً اسکار های آتروفیک یا فرو رفته.

    درمان آکنه با میکرونیدلینگ موثر و ساده می باشد. این ادعا توسط مطالعات علمی زیادی که در مجلات معتبر پزشکی به چاپ رسیده و تایید شده است. این روش تاییدیه اروپا CE و همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را دارد. تغییرات بافتی موثر بر اثر میکرونیدلینگ با مطالعات پاتولوژیکی ثابت شده است.

    نتیجه درمان با میکرونیدلینگ

    جلسات متعدد برای درمان آکنه با میکرونیدلینگ لازم است، با توجه به این که این روش بسیار کم تهاجمی است. در درمان اسکار های آکنه آتروفیک (فرو رفته) بسیار موثر شناخته شده و با توجه به ایمن بودن و این که می توان در مطب انجام داد و همچنین در کوتاه ترین زمان ریکاوری بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

    آکنه (جوش) در 80 درصد افراد جوان و 5 درصد از افراد بزرگسال دیده می شود.

    در بعضی از افراد واکنش شدید در پوست آن ها باعث تغییرات سطحی در عمق و در لایه درم می شود. در نهایت منسجم شده و اسکار شدید ایجاد می شود.

    انواع مختلف و تکنیک های جراحی متعددی برای بهتر کردن ظاهر اسکار ها وجود دارد که تا کنون استفاده شده است.

    انواع کلاژن

    یکی از مطالعات بالینی معتبری که در این زمینه انجام شده است و هر مجله بالینی و زیبایی درماتولوژی matrix medial  به چاپ رسیده است و نشان داده است که در 10 بیمار با تایپ های مختلف اسکار اکنه آتروفیک بعد از سه جلسه، انجام میکرونیدلینگ، بیوپسی پوستی انجام شده است. همچنین عکس های قبل و بعد نشان دهنده است که اپیدرم ضخیم شده است و الاستین کلی پوست افزایش پیدا کرده است. تروپور الاستین جدید ساخته شده است. کلاژن های تیپ 1 و 3 و حتی یک مقدار اندکی تیپ 4 نیز ساخته شده است. این مطالعه نشان داد که میکرونیدلینگ باعث افزایش قابل ملاحظه که از تیپ 1 و 3 شده است.

    نتیجه درمان با میکرونیدلینگ

    جلسات متعدد برای درمان آکنه با میکرونیدلینگ لازم است، با توجه به این که این روش بسیار کم تهاجمی است. در درمان اسکار های آکنه آتروفیک (فرو رفته) بسیار موثر شناخته شده و با توجه به ایمن بودن و این که می توان در مطب انجام داد و همچنین در کوتاه ترین زمان ریکاوری بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

    آکنه (جوش) در 80 درصد افراد جوان و 5 درصد از افراد بزرگسال دیده می شود.

    در بعضی از افراد واکنش شدید در پوست آن ها باعث تغییرات سطحی در عمق و در لایه درم می شود. در نهایت منسجم شده و اسکار شدید ایجاد می شود.

    انواع مختلف و تکنیک های جراحی متعددی برای بهتر کردن ظاهر اسکار ها وجود دارد که تا کنون استفاده شده است.

    انواع اسکار

    سیسیتم های طبقه بندی مختلفی هم برای اسکار ها وجود دارد. که کاربردی ترین سیستم طبقه بندی اسکار ها این 3 تیپ اصلی است. که در ادامه به این سه مورد اشاره خواهیم کرد.

    • Icepicke scars
    • Rolling scars
    • Boxcar scars

    که داشتن بیش از یک نوع اسکار در پوست هر فرد، بسیار شایع است.

    روش های متعددی شامل درمان های topical  مانند کرم ها، درم ابریژن، لیزرهای بازسازی کننده، پانچ، برش های زیر پوستی، گرفت لایه درم، تزریق فیلر ها (ژل) و همین طور تزریق چربی، کاشت اتولوگ کلاژن، درمان باتری کلرواکتیک و میکرونیدلینگ پوستی، برای درمان اسکار آکنه از طریق افزایش پروتئین های فیبروزی ماتریکس خارج سلولی لایه دوم و در واقع سوزن ها باعث شکسته شدن باند های کلاژن در لایه سطحی درم می شود که مسئول اسکار هستند. اخیراً از روش میکرونیدلینگ در هندکازمتیک برای درمان شرایط مختلف پوستی از جمله، اختلالات رنگ دانه ای، چروک ها، اسکار های آتروفیک بعد از جوش آکنه، اسکار های مربوط به سوختگی، منافذ باز پوست و همچنین بخشی از درمان القاء و تحریک کلاژن پوستی

    تکنیک در واقع به این صورت است که پوست را به دفعات با سوزن های بسیار ظریف سوراخ می کنند و بعد از آن زخمی در فرد وجود ندارد.

    مطالعات بالینی و همین طور آمار بیماران مراجعه کننده به ما برای درمان جای جوش نشان می دهد که تمام مراجعه کننده ها تغییر محسوس و رضایت بخشی را ذکر می کنند. اما درصد بهبودی در افراد مختلف متفاوت است. برای دیدن بهترین نتیجه باید دو ماه از اولین جلسه بگذرد.

    در آکنه اسکار نوع rolling scar و  boxcar درصد بهبود بسیار زیاد و شگفت انگیز و همچنین قابل قبول است. اما در مورد اسکار های icepick میزان بهبودی متوسط می باشد.

    نحوه عملکرد میکرونیدلینگ برای درمان جای جوش

    میکرونیدلینگ با فرورفتن سوزنهای بسیار ریزی در عمق مناسب پوست باعث تحریک فیبروبلاست های لایه درم و در نتیجه باعث ساخت کلاژن جدید در پوست می شود که نهایتا باعث ترمیم و بازسازی مجدد پوست می شود. به همین دلیل برای درمان جای جوش استفاده می شود که اسکار آکنه دوباره ترمیم شود و کم عمقتر شوند.

    مراحل میکرونیدلینگ

    در مطالعات هیستولوژیکی و پاتولوژیکی به خوبی نشان داده شده است که کلاژن تیپ 3 که کلاژن اصلی ایجاد شده، اسکار ها و زخم ها است. بعد از میکرونیدلینگ تبدیل به کلاژن تیپ 1 می شود. در طول یک دوره 6 ماه تا یک سال بعد از میکرونیدلینگ بهبودی اسکار آکنه با میکرونیدلینگ 3 مرحله دارد.

    • مرحله اول : فاز التهاب است: inflammation stage
    • مرحله دوم : proliferation stage
    • مرحله سوم : remodeling stage

    میکرونیدلینگ صورت برای جای جوش

    اسکارهای عمیق آکنه در واقع کلاژن لایه‌های زیرین پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهند و باعث می‌شوند که بافت فیبری به طور نامناسبی بهبود یابد. این امر باعث افزایش تولید کلاژن در تلاش برای اصلاح آسیب می‌شود اما اغلب اثر معکوس دارد زیرا پوست ترمیم شده ممکن است ظاهری صاف و یکدست نداشته باشد.

    سوراخ‌های ایجاد شده در طی روش میکرونیدلینگ، تولید کلاژن جدید را تحریک می‌کند که به بهبود اسکار آکنه منجر می‌شود. میکروکانال‌های ایجاد شده همچنین به منظور تحریک پوست برای تجزیه بافت اسکار و رساندن مواد مغذی به ناحیه تحت درمان به کار می‌روند. در نتیجه بهبود در رنگدانه و بافت پوست اتفاق می‌افتد که بیشتر به کاهش اسکارهای آکنه کمک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که درمان های میکرونیدلینگ می تواند اسکار آکنه را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

    تأثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش

    با توجه به آکادمی پوست آمریکا، میکرونیدلینگ برای اسکارهای آکنه فرورفته (نه برجسته) بهترین کارایی دارد. برخی از مطالعات همچنین خاطر نشان کرده‌اند که اثرات میکرونیدلینگ پوست بر روی اسکارهای آکنه در صورت ترکیب شدن این درمان با ویتامین C  و یا PRP بهتر نیز خواهد شد.

    بر خلاف سایر درمان‌های اصلاحی پوست با حداقل تهاجم (مانند لیزر درمانی) میکرونیدلینگ برای پوست‌های تیره‌تر نیز ایمن در نظر گرفته می‌شود. زیرا این روش به لایه بیرونی پوست آسیب نمی‌رساند یا آن را از بین نمی‌برد. میکرونیدلینگ برای پوست‌های نازک و حساس نیز یک گزینه ایمن و بی خطر است.

    میکرونیدلینگ می‌تواند اسکار آکنه و سایر نگرانی‌های زیبایی پوست را به طور قابل توجهی بهبود بخشد، اگرچه نتایج از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت است. نتایج حاصل از میکرونیدلینگ ماندگار و طولانی مدت نیستند و بنابراین آن یک روش دائمی درمان اسکار آکنه محسوب نمی‌شود.

    درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ

    بسیاری از افراد توانسته‌اند اسکارهای آکنه خود را با روش میکرونیدلینگ با موفقیت درمان کنند. نتایج مطالعات بالینی نیز بهبود قابل توجهی را در ظاهر اسکارهای آکنه با میکرونیدلینگ نشان داده است.

    اسکارهای آکنه به مرور زمان ایجاد می شوند؛ معمولاً از آکنه کیستیک یا به خاطر کندن جوش‌های صورت‌تان.

    به طور معمول، اسکار آکنه به دو صورت زیر ظاهر می‌شود:

    • جای زخم برجسته
    • اسکار فروروفته

    به طور کلی، میکرونیدلینگ بهترین نتایج را با اسکار فرورفته یا حفره دار ایجاد می‌کند. دلیلش آن است که جای زخم برجسته نشان دهنده وجود کلاژن بیش از حد در این ناحیه است. از آنجایی که میکرونیدلینگ باعث تولید کلاژن اضافی می‌شود، پس نمی‌تواند تأثیر مثبت چندانی روی اسکارهای برجسته داشته باشد.

    در واقع روش میکرونیدلینگ به اسکارهای آتروفیک آکنه، بیشتر از اسکارهای هیپرتروفیک آکنه کمک می‌کند. اسکارهای آتروفیک آکنه به اسکارهایی گفته می‌شود که فرورفته هستند. اسکارهای فروروفته به دلیل از بین رفتن کلاژن در آن ناحیه خاص ایجاد می‌شوند. یک رشته فیبری از لایه درم پوست کشیده می‌شود، اپیدرم را به سمت پایین می‌کشد، در نتیجه جای زخم‌ها را فرورفته می‌کند. هنگامی که میکرونیدلینگ انجام می‌دهید، زخم‌های ایجاد شده در پوست توسط مکانیسم‌های بدن بهبود می‌یابد. هنگامی که تولید کلاژن افزایش می‌یابد، از جای زخم حمایت می‌کند و باعث می‌شود که اسکارها از سطح بیرون بیایند. در واقع کلاژن اضافی به عنوان یک پر کننده یا فیلر عمل می‌کند، پوست اطراف جای زخم‌ها را صاف می‌کند و ظاهر کلی آن را بهبود می‌بخشد.

    ظاهر پوست پس از میکرونیدلینگ

    بعد از انجام میکرونیدلینگ پوست قرمز می شود. شدت قرمزی بستگی به نوع کار و عمق کاری که پزشک انجام داده است دارد. از صورتی کمرنگ تا قرمز پرنگ متغیر است ولی زخم بوجود نمی آید.

    مهمترین نکته، حفظ رطوبت پوست با زدن و تکرار مرطوب کننده مخصوص پوست خودتان است و محافظت در برابر نور خورشید. هر سه ساعت یک بار حتی در خانه هم باید ضد آفتاب بی رنگ استفاده کنید.

    وقتی میکرونیدلینگ با مزوتراپی همراه شود که به آن مزونیدلینگ گفته می شود، موثرتر هست. پزشک همزمان با انجام میکرونیدلینگ از داروهای مزوتراپی استفاده می کند و در واقع با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ دارو به لایه های عمقی تر پوست که موثرتر هستند فرو برده می شود.

    با توجه به مشکلی که پوست فرد داشته باشد دارویی که پزشک انتخاب می کند متفاوت است.

    اگر برای درمان جای جوش باشد، داروهای بازسازی کننده و ترمیم کننده پوست استفاده می شود.

    معمولا بعد از گذشت دو هفته نتایج در بعضی از افراد قابل مشاهده هست اما بهترین نتایج بعد از گذشت دو تا سه ماه از اولین جلسه دیده می شود.

    خیر امکانش نیست؛ مگر این که کیفیت دستگاه پایین باشد و عمق نفوذ سوزن درست نباشد یا این که تکنیک پزشک نادرست باشد.
    معمولا عوارض ناشی از میکرونیدلینگ به غیر استاندارد بودن و ارزان و بی کیفیت بودن نوع دستگاه برمی گردد که این مورد معمولا در آرایشگاه ها و توسط افراد غیر پزشک انجام می شود.

    • عفونت فعال پوست صورت
    • داشتن تبخال فعال
    • داشتن جوش فعال
    • سابقه حساسیت و کهیر و پسوریازیس و اگزما در صورت
    • افراد با داشتن سابقه ایجاد گوشت اضافه یا کلوئید بدنبال زخم

    بعد از انجام کار تعدادی از بیماران یک ورم و درد مختصری را حس خواهند کرد که در طول 24 ساعت به طور کامل بر طرف خواهد شد.

    بعد از انجام میکرونیدلینگ نیز قرمزی مختصر و متوسطی رخ می دهد که ظرف 1 الی 2 روز کاملاً خواهدشد.

    بله؛ میکرونیدلینگ برای درمان جای جوش بسیار ایمن و بی خطر هست.
    اما در جای جوش های خیلی عمیق نیاز به درمانهای مکمل هست و میکرونیدلینگ به تنهایی برای درمان اسکار آکنه عمیق فایده ای ندارد.

    تعداد جلسات به عمق جای جوش و هدفی که پزشک از درمان دارد بستگی دارد و بین سه تا هفت جلسه به فواصل یک ماه و نیم تا دو ماه نیاز هست.

    سخن پایانی

    این که چه روشهایی برای درمان جای جوش و درمان اسکار آکنه شما مناسب هستند، در ویزیت حضوری با تشخیص پزشک هست. همه انواع جای جوش ها، مناسب درمان با میکرونیدلینگ نیستند.

    Prev post
    بعدی post

    ارسال نظر