وقتی به آکنه فکر می کنیم، بیشتر لکه ها و پوست به خاطر ما می آید. با این حال، همانطور که هر کسی که آکنه دارد می داند، یکی مهم ترین جنبه های منفی جوش و آکنه، قرمزی جای جوش صورت است. البته مثل هر مشکل پوستی دیگری، برای از بین بردن قرمزی جای جوش صورت نیز راه حل هایی وجود دارد.
اگر آکنه متوسط تا شدید روی صورت خود دارید، و قرمزی جای جوش صورت را تجربه می کنید، متوجه هستید که این قرمزی و التهاب به اندازه خود جوش ها یا شاید بیشتر، دردسر ساز است. در حالی که جوش و آکنه روی صورت یکی از نگرانی های رایج پوست هستند، قرمزی که در نتیجه جوش ها ایجاد می شود اغلب نادیده گرفته می شود. درمان به موقع قرمزی آکنه برای محافظت از پوست شما در برابر جای زخم یا هیپرپیگمانتاسیون پس از التهابی حیاتی است. راه های مختلفی برای درمان موثر قرمزی آکنه وجود دارد که ما در ادامه این مطلب به آن ها می پردازیم و در مورد جوش و جای جوش اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می دهیم؛ پس پیشنهاد می کنیم این مطلب را از دست ندهید.
جوش و جای جوش چگونه بوجود میآید؟
اگر آکنه دارید، تنها نیستید! آکنه شایع ترین بیماری پوستی در جهان است. حدود 80 درصد از افراد بین 11 تا 30 سال به آن مبتلا خواهند شد و نوجوانان به دلیل تغییر هورمون هایشان دچار آکنه می شوند. بزرگسالانی که دچار جوش و آنه می شوند نیز استرس، محیط، چرخه های قاعدگی، محصولات حاوی روغن و قرص های ضد بارداری را مقصر می دانند، اگرچه هورمون ها هم می توانند نقش مهمی در بوجود آوردن جوش داشته باشند.
آکنه یا جوش زمانی روی صورت فرد رشد می کند که باکتری ها، روغن ها و پوست مرده پر شده و منافذ باز پوست را ملتهب می کنند. بد نیست بدانید که حدود 40000 سلول در هر ساعت از پوست شما می ریزند، اما گاهی اوقات این سلول های مرده منافذ پوست را مسدود می کنند. گاهی اوقات منافذ مسدود شده کوچک هستند و منجر به جوش های سر سفید یا سر سیاه می شوند و گاهی اوقات این منافذ ملتهب شده و منجر به انواع دیگر آکنه می شوند. اما یک سوال رایج دیگر این است که جای جوش چگونه بوجود می آید؟
شاید بهتر باشد اینگونه بگوییم که هنگامی که جوش یا آکنه عمیقاً به پوست نفوذ می کند، به پوست و بافت زیر آن آسیب می رساند و با از بین رفتن آکنه، بدن سعی می کند این آسیب را ترمیم کند. در طول فرآیند بهبودی، بدن کلاژن تولید میکند، مادهای که از پوست حمایت میکند. اگر بدن کلاژن خیلی کم یا بیش از حد تولید کند، جای زخم ناشی از جوش را مشاهده خواهید کرد و در این صورت بهتر است به سرعت به دنبال راهی برای از بین بردن قرمزی جای جوش صورت باشید!
به معنای دیگر نوع اسکار و جای جوش به میزان کلاژن بدن شما بستگی دارد. گاهی اوقات بدن در تلاش برای بهبود پوست و بافت زیرین، کلاژن زیادی تولید می کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، فرد دچار اسکار آکنه برجسته می شود. این نوع اسکار آکنه در افرادی که پوست رنگی دارند مانند آمریکایی های آفریقایی تبار، اسپانیایی تبارها و آسیایی ها بیشتر دیده می شود.
فراموش نکنید که حتی زمانی که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از اسکار آکنه و باقی ماندن جای جوش انجام می دهیم، برخی افراد باز هم دچار جای جوش می شوند. گزینه های درمانی زیادی وجود دارد که می تواند به طور قابل توجهی اسکارهای ناشی از آکنه و قرمزی جای جوش را کاهش دهند. در ادامه با برخی از این گزینه های درمانی بیشتر آشنا می شویم.
درمان جای جوش قرمز با میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن یک روش غیر تهاجمی است که لایهبرداری و حذف لایه سطحی سلولهای خشک و مرده پوست روی صورت شما را انجام می دهد و نکته مثبت آن این است که به مواد شیمیایی خشن متکی نیست! این درمان بافت مجدد ساختار سلول های پوست را با افزایش خاصیت کشسانی و کلاژن بازسازی می کند و در عین حال پوست را برای جذب ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فناوری سلول های بنیادی گیاهی برای درمان طیف گسترده ای از عیوب آماده می کند.
پس از این درمان، پوست شما میتواند جوانتر به نظر برسد زیرا باعث رشد سلولهای جدید پوست میشود. میکرودرم ابریژن همچنین می تواند برای درمان آکنه و اسکار آکنه استفاده شود و به همین علت هم درمان جای جوش قرمز با میکرودرم ابریژن یکی از گزینه های درمان جای جوش محبوب است.
این نوع درمان از بین بردن قرمزی جای جوش صورت، می تواند برای کسانی که خطوط ریز، رنگدانه های ناهموار یا منافذ مسدود دارند مفید باشد. سایر درمانها می توانند پوست افرادی که مشکلات رنگدانه دارند را تشدید کنند اما، میکرودرم ابریژن یک روش ملایم و کم تهاجمی است که باعث تحریک پوست نمی شود.
تعداد دفعات درمان صورت نیز بستگی به نیازهای مراقبت از پوست شما دارد. بیماران معمولاً هر 1 تا 2 ماه یک بار برای حفظ سلامت پوست این روش را انجام می دهند. اگر در مورد دریافت این درمان نگران هستید، باید بگوییم که جای نگرانی وجود ندارد، میکرودرم ابریژن دردناک نیست و باعث می شود شما به راحتی از شر جای جوش های خود خلاص شوید.
درمان جای جوش قرمز با پی آر پی
اگر پوست شما کدر شده و ظاهری ناسالم پیدا کرده است و از جای جوش قرمز روی صورت خود رنج می برید، PRP صورت می تواند گزینه ای مناسب برای شما باشد. درمان جای جوش قرمز با پی آر پی، از خون خودتان برای جوانسازی پوستتان استفاده کرده و به پوست شما درخشندگی و سلامت می بخشد.
این صورت نوآورانه از میکرونیدلینگ و پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی (PRP)برای صاف و سفت شدن طبیعی پوست استفاده می کند. PRP صورت یک روش انقلابی است که از PRP در خون شما استفاده می کند تا دوباره به پوست شما تزریق شود. به همین دلیل قبل از شروع درمان، از شما آزمایش گرفته می شود که آیا بیماری خونی یا اختلالاتی مانند کم خونی دارید یا خیر. برای شروع این روش، مقدار کمی خون گرفته می شود و در سانتریفیوژ قرار می گیرد.
هنگامی که جوش و آکنه بهبود می یابد، می تواند جای زخم و قرمزی جای جوش را در سراسر ناحیه صورت و گردن ایجاد کند. این زخم ها می توانند اثرات نامطلوبی بر سلامت عاطفی داشته باشند و منجر به کاهش عزت نفس فرد شوند. اینجاست که درمان پی آرپی برای از بین بردن قرمزی جای جوش صورت به میدان می آید، زیرا از پلاکت های غنی از پلاسما برای تحریک کلاژن و خواص بازسازی در پوست شما استفاده کرده و به بهبود زخم و بافت پوست کمک می کند. معمولاً حدود سه جلسه درمان با یک دوره انتظار چهار هفته ای در بین آنها نیاز است تا درمان پی آر پی کامل شود. اما با این حال، این تعداد جلسات درمان می تواند بر اساس شدت اسکار آکنه شما تغییر کند. PRP صورت یک روش ایمن و طبیعی برای کمک به درمان جای آکنه است و حتی ممکن است به پوست شما درخشندگی بیشتری نیز بدهد.
درمان جای جوش قرمز با بوتاکس
ممکن است فکر کنید که در طول زندگی خود هرگز از تزریق بوتولینوم یا همان بوتاکس استفاده نخواهید کرد. ممکن است با روند پیری مشکلی نداشته باشید و نیازی به کاهش سرعت آن نداشته باشید. اما به نظر می رسد که سم بوتولینوم می تواند کاری بیشتر از صاف کردن خطوط و چین و چروک ها انجام دهد، مثل درمان جای جوش قرمز!
سم بوتولینوم یا همان بوتاکس می تواند یک درمان موثر برای انواع خاصی از جوش و اسکار آکنه باشد و امروزه استفاده از تزریق بوتاکس برای از بین بردن قرمزی جای جوش صورت طرفداران خاص خودش را هم دارد. سم بوتولینوم، یک پروتئین طبیعی مشتق شده است که می تواند تعریق بیش از حد و میزان چربی تولید شده پوست را کنترل کند و به همین دلیل هم تزریق بوتاکس یک درمان مناسب برای کمک به پیشگیری از آکنه و یا از بین بردن جای قرمزی ناشی از جوش است.
تزریقات در مطب انجام می شود و بیماران بلافاصله پس از آن می توانند به برنامه روزانه خود بازگردند. ممکن است مقداری قرمزی در محل تزریق وجود داشته باشد، اما مزیت این روش این است که عوارض جانبی حداقل هستند یا وجود ندارند، به خصوص زمانی که توسط یک متخصص پوست با تجربه کافی در مورد این روش، تزریق شود.
درمان جای جوش قرمز با جراحی پلاستیک
درمان آکنه معمولاً شامل درمان دارویی با داروهای موضعی و خوراکی است. با این حال، یک گزینه که برای بسیاری از افراد غریب است، استفاده از جراحی پلاستیک برای از بین بردن قرمزی جای جوش صورت است. جراحی آکنه ممکن است یک گزینه اضافی برای کمک به حداکثر رساندن اثربخشی درمانهای آکنه باشد. در برخی موارد، زمانی که دارو ها ناکافی یا بی اثر هستند، پزشک ممکن است گزینه های جراحی را علاوه بر درمان اولیه پیشنهاد دهد. بدین ترتیب علاوه بر درمان آکنه فعال، برخی از افراد ممکن است برای درمان اسکار پس از آکنه نیز تحت عمل جراحی قرار گیرند. گزینه ها می توانند شامل برداشتن، جراحی لیزر و تزریق باشند. در حالی که این درمان ها می توانند به بهبود ظاهر پوست کمک کنند، اما خطراتی نیز دارند و می توانند باعث تحریک پوست شوند.
درمان جای جوش قرمز با جراحی پلاستیک میتواند یک درمان موثر آکنه باشد، بهویژه برای آکنه مقاوم به درمان های دیگر. با این حال، اکثر متخصصان پوست معمولاً داروهای موضعی و خوراکی را به عنوان درمان اولیه تجویز می کنند و ممکن است جراحی را به عنوان یک درمان اضافی یا گزینه آخر در نظر بگیرند. برخی از انواع جراحی آکنه عبارتند از برش و تخلیه با تیغ جراحی، استخراج لک و جوش با ابزارهای فیشیال، انواع جراحی لیزر و کرایوتراپی.
درمان جای جوش قرمز با درم ابرژن؟
درم ابرژن تا حدی در درمان جای جوش قرمز موثر است اما لیزر قرمزی برای درمان جای جوش قرمز و لک جای جوش موثرتر است.
درمان جای جوش قرمز با لیزر؟
لیزر قرمزی برای درمان جای جوش قرمز و لک جای جوش بسیار بسیار موثر است که نیاز به سه تا پنج جلسه دارد و فواصل بین جلسات یک ماه هست.
لیزر قرمزی شامل آی پی ال و پی دی ال هستند.
برای آشنایی با روش های قطعی درمان فرورفتگی جای جوش این مقاله را مطالعه نمایید.
درمان جای جوش قرمز با میکرونیدلینگ چگونه است؟
لک جای جوش و قرمزی جای جوش با ترکیب میکرونیدلینگ – مزوتراپی خیلی کمتر می شوند و میکرونیدلینگ در درمان جای جوش فرورفته هم موثر هست؛ مخصوصا فرورفتگی های سطحی پوست.
مزوتراپی و مزونیدلینگ در درمان جای جوش قرمز میتواند موثر باشد؟
مزونیدلینگ در واقع ترکیبی از میکرونیدلینگ همراه با داروهای مزوتراپی هست که به اختصار به آن مزونیدلینگ گفته می شود. بله این روش در موارد جای جوش های سطحی و جای جوش قرمز و لک جای جوش موثر هست.
درمان جای جوش قرمز با کرم؟
کرم آزالائیک اسید، رتینوئیدهای موضعی مانند آداپالن و ترتینوئین، کرم های AHA و کرم های حاوی نیاسینامید در رفع جای جوش قرمز موثرند.
ماسک برای درمان جای جوش قرمز؟
ماسک هایی که خاصیت ضدالتهابی و خنک کنندگی پوست دارند تا حدی و معمولا به صورت موقت قرمزی پوست را کمتر می کنند مانند ماسک خیار.
مطالعه مقاله به حداقل رساندن اثر جوش با لیزر جوش صورت از دست ندهید.
3 روشی که بر خلاف برخی گفته ها، تاثیری در درمان جای جوش قرمز ندارند:
پی آر پی (PRP)
جراحی پلاستیک
بوتاکس:
تزریق بوتاکس نیز جایگاهی در درمان جای جوش قرمز ندارد. اما با میمروبوتاکس می توانیم کمی ظاهر جای جوش های فرورفته (نه جای جوش قرمز) را بهتر کنیم. در واقع مزوبوتاکس تا حدی در جای جوش های فرورفته موثر است.
سخن پایانی
قرمزی ناشی از آکنه و جای جوش یک مشکل پوستی رایج است اما متاسفانه اغلب نادیده گرفته می شود. اگر از قرمزی، التهاب یا سوزش پوست به دلیل جوش صورت رنج می برید، باید فوراً برای از بین بردن قرمزی جای جوش صورت، با متخصص پوست خود مشورت کنید. درمان به موقع قرمزی جای جوش می تواند از ایجاد اسکار دائمی پوست شما جلوگیری کند. چند راه مختلف برای مقابله با قرمزی آکنه و جای جوش وجود دارد که در این مطلب به آنها اشاره کردیم. خوشحال می شویم شما هم از تجربیاتتان در این زمینه برای ما بنویسید.
یخ می تواند با کاهش تورم، قرمزی و آرام کردن التهاب واقعا مفید باشد و خطر ایجاد اسکار و تغییر رنگ پس از جوش را بر روی پوست کاهش دهد.
وقتی چربی اضافی، باکتری ها و سلول های مرده پوست به عمق پوست فشار می آورند و باعث التهاب (قرمزی و تورم) می شوند، برجستگی های کوچک و قرمز رنگی را مشاهده خواهید کرد و هر چه برای درمان آن و از بین بردن قرمزی جای جوش صورت، دیرتر اقدام کنید، قرمزی ناشی از جای جوش بیشتر خواهد شد.
مدت زمان ماندگاری قرمزی جای جوش برای هر فردی متفاوت است و به شدت آکنه، نوع پوست فرد و پاسخ به درمان بستگی دارد.